Muistiainen

Kuten kaikki varmasti tiedämme, tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen sisällissodasta. Mulla teema tuli käsittelyyn töiden puolesta erään projektin parissa, jossa kävi säkä ja sain hirveän mukavan työparin. Kiitokseksi ja muistoksi onnistuneesta työrupeamasta väsäsin tyypille vähän lämmikettä koleaan kevääseen.

DSC_4146
Eihän siinä voinut muuta kuin käyttää valkoista ja punaista. Sellainen historiallinen viittaus löytyy, että eri värejä on suhteessa yhtä paljon kuin sodan eri osapuolia oli suunnilleen määrältään. Vaikka suurin osa suomalaisista ei halunnutkaan valita puolta; joissain kunnissa tehtiin jopa erillisiä sopimuksia siitä, että täällä ei taistella.

DSC_4145

Valkoiset ja punaiset silmukat samassa sukassa tuntuu kaiken sisällissotaan perehtymisen jälkeen yllättävän jännitteiseltä. Mutta silti on tärkeää tietää se kaikki ja silti oli tärkeää että tuossa projektissa sain kertoa nimenomaan nuorille tuon vihan täyttämän kevään tapahtumista. Ei siksi, että siirtäisimme syyllisyyttä ja häpeää eteenpäin yhä uudelleen vaan siksi, että me emme tekisi tässä maassa samoja virheitä enää koskaan. Siksi, että Suomi olisi jatkossa entistäkin oikeudenmukaisempi, turvallisempi ja rauhallisempi maa. Siksi, että nuorten ei kuulu sotia.

Puikot: 3,5 cubics
Lanka: Viking Sportsragg punainen (565) ja valkoinen (500)
Ohje: Mukailtu Novitan miehen kirjoneulesukista

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s