Harmaja

Pidin tänä vuonna jouluvalmistelut minimissä. Joulusiivous käsitti ainoastaan villakoiran pesun ja trimmauksen ja ainoat jouluruuat oli satunnaiset pipareiden ja torttujen leipomiset valmistaikinoista lähinnä lasta viihdyttääkseni. No okei riisipuuroa tuli haudutettua uunissa, mutta siitäkään ei sen helpommalla olisi päässyt. Helppo tapa saada aikaan toinen suuritöinen juttu eli pitkät kirjoneulesukat on ottaa 24 päivän ajan pieni hetki neulomiseen. Tänä vuonna Niina Laitisen joulukalenterisukissa hiihdeltiin perinteistäkin perinteisimmissä suomalaisissa jouluväreissä eli valkoisessa ja harmaassa.

Tykkään jotenki sikana! Tuo valkoinen on vieläpä pehmeä luonnonvalkoinen, joten lämpimän kotoinen tonttufiilis oli taattu. Yksi ilostuttava asia oli myös huomata, että mä oon jopa oppinu jotain. Ekoista kirjoneuleista tuli mulla jotenki tosi tiukkoja ja 39 sukat mahtuu just ja just 36,5 jalkaan. No, onni onnettomuudessa, että oma jalka on sen verran pieni. Mutta nyt oli tarkoitus tehdä nimenomaan ohjeen mukaisesti 39 koon sukat ja näyttäisi siltä, että onnistuin. Käsiala on siis tasoittunut myös tässä tekniikassa, jee!

Joka päivä kun neuloo niin pysyy verenpaine matalalla myös joulutohinoiden keskellä. Lopuksi saa vielä sydämeen rauhaa ja iloa siitä, että voi lahjoa ihanilla sukilla rakkaan ystävän.

Jätä kommentti